Напредна Технологија Учења на Нашем Факултету – Rokoko Motion Capture Одело на Splet Tech Конференцији

Електронски Факултет у Нишу има разлога за понос, јер су представници наше катедре за Електронику недавно имали прилику да представе Rokoko Motion Capture одело на Splet Tech конференцији. Ово одело је донација од стране Србија Иновира уз подршку USAID-а.

Rokoko Motion Capture одело је унапредило начин на који студенти и истраживачи приступају областима као што су анимација, виртуелна реалност, медицинска електроника и многе друге. Ово одело омогућава прецизно праћење покрета људског тела у реалном времену, чиме се стварају нове могућности за развој апликација и решења која имају широк спектар примена.

Донација Rokoko Motion Capture одела од стране Србија Иновира уз подршку USAID-а представља значајан корак напред у јачању технолошке инфраструктуре на нашем факултету. Ово одело пружа студентима и истраживачима приступ алатима и ресурсима, који су иначе били недоступни или су захтевали значајна финансијска улагања.

Ова донација ће омогућити нашем факултету да буде препознатљив у технолошкој заједници и створи партнерске везе са компанијама, институцијама и организацијама које се баве иновацијама и напредним технологијама.

Splet Tech конференција била је савршена прилика да наши представници покажу шта се све може постићи уз подршку оваквих донација.

Овим гестом подршке, Србија Иновира и USAID су заједно са нашом катедром отворили врата ка светлој будућности технолошког напретка и иновација на нашем факултету. Очекујемо да ће Rokoko Motion Capture одело постати кључни ресурс у едукацији наших студената на подмодулу Мултимедијалне технологије, модула Електроника и допринети развоју револуционарних решења у широком спектру индустрија.