Bosch Future Mobility Challenge

Elektronski fakultet ima privilegiju da sarađuje sa kompanijom Bosch u organizaciji jednog od najuzbudljivijih međunarodnih takmičenja – Bosch Future Mobility Challenge. Ovo takmičenje poziva studente tehničkih nauka da pokažu svoje veštine u osmišljavanju i razvoju autonomnih vozila za pametne gradove.

Pozadina Takmičenja

Bosch Future Mobility Challenge je više od običnog takmičenja. To je prilika za studente da se povežu sa vodećom kompanijom u oblasti inovacija i tehnologije, kompanijom Bosch. Ovo takmičenje pruža studentima platformu za primenu njihovih znanja u stvarnom svetu, gde će raditi sa stručnjacima iz industrije.

Šta Podrazumeva Takmičenje?

U okviru ovog takmičenja, studenti će razvijati modele autonomnih vozila koja će se kretati po unapred zacrtanoj putanji u simuliranom pametnom gradu. To znači da će se studenti suočiti sa izazovima vezanim za razvoj softvera za autonomnu vožnju, upravljanje vozilima, senzore i mnoge druge aspekte mobilnosti budućnosti.

Interdisciplinarni Timovi

Jedan od najlepših aspekata ovog takmičenja je interdisciplinarni pristup. Studenti iz različitih oblasti kao što su mašinstvo, elektroinženjering i IT mogu formirati timove kako bi zajednički radili na projektima. Ovo omogućava studentima da razmenjuju ideje i veštine, stvarajući bogato okruženje za učenje i razvoj.

Nagrade i Prilike

Najbolji timovi će biti izabrani da učestvuju u finalu takmičenja, gde će imati priliku da pokažu svoje veštine pred stručnjacima iz kompanije Bosch. Timovi koji pokažu najbolje sposobnosti će biti nagrađeni fantastičnim nagradama koje će im omogućiti da dalje razvijaju svoje karijere u oblasti mobilnosti.

Kako Se Prijaviti?

Pozivamo sve zainteresovane studente da formiraju svoje timove i prijave se za takmičenje do 31. oktobra 2023. godine. Ukoliko želite da učestvujete na takmičenju a nemate svoj tim, pošalite mail na: jelena.nedeljkovic@elfak.ni.ac.rs.

Za sve dodatne informacije i konkretne upite, posetite sajt takmičenja na www.boschfuturemobility.com i pogledajte video zapise sa prethodnih takmičenja na YouTube kanalu „Bosch Future Mobility Challenge.

Bosch Future Mobility Challenge je više od takmičenja – to je prilika da budete deo inovacija!