Elektronski fakultet iz Niša na Data Science Conference-u: Predstavljanje aplikacije za simulaciju naftnog procesa

Elektronski fakultet iz Niša je sa ponosom učestvovao na Data Science Conference-u koji se održao u Sava Centru u Beogradu, od 20. do 24. novembra. Ovaj prestižni događaj je okupio stručnjake iz oblasti Data Science-a, pružajući platformu za razmenu znanja, tehnologije i inovacija.

Dr Nikola Stojanović, predstavnik Elektronskog fakulteta iz Niša, je prezentovao revolucionarnu aplikaciju nastalu u saradnji sa kompanijom NIS (Naftna Industrija Srbije). Aplikacija na interaktivan i zabavan način vodi korisnika kroz simulaciju radnog dana Naftnog centra za istraživanje, praćenje i preradu ugljovodonika.

Profesori sa modula Elektronika, posebno sa podmodula Multimedijalne tehnologije, aktivno su učestvovali u stvaranju ove VR aplikacije, istražujući i kreirajući iskustvo koje omogućava korisnicima da se upuste u svet naftne industrije kroz virtualnu simulaciju.

Ovaj inovativni projekat predstavlja spoj stručnosti Elektronskog fakulteta i industrijskog znanja kompanije NIS, pokazujući našu posvećenost inovacijama i tehnološkom napretku.