Obaveštenja

Veriest RISC-V hakaton

 

Pozivamo vas da u utorak, 16. maja u 13h u Sali 165 (nova lamela) prisustvujete uvodnom predavanju o RISC-V hakatonu koji će se održati na jesen. Hakaton organizuje kompanija Veriest u saradnji sa Ruppin College-om iz Izraela. Na predavanju će direktan kontakt sa kreatorom hakatona, profesorom Freddy Gabbay-em, omogućiti da saznate više o samom hakatonu, zahtevima i benefitima koje možete imati nakon učešća.

Hakaton će biti namenjen studentima sa osnovnim znanjem iz oblasti digitalnih sistema, digitalnog dizajna i arhitekture računara. Svakako, pre samog hakatona, održaće se par kraćih radionica kako biste se što bolje pripremili za izazove koji vas očekuju.

Ne propustite priliku da učestvujete u ovom sjajnom događaju i budete deo tima koji će imati priliku da osvoji značajne nagrade.

Vidimo se na predavanju!

TECH+FPGA 2023 - studentsko takmičenje u oblasti dizajna hardvera

Kompanija ELSYS Eastern Europe ove godine po drugi put organizuje hakaton Tech+FPGA namenjen studentima elektronike. Na takmičenju, tročlane ekipe studenata imaju priliku da se oprobaju u jednom od dva izazova baziranim na FPGA platformama. Izazov se bira u zavisnosti od nivoa iskustva takmičara u radu sa jezicima za projektovanje hardvera (HDL), a pobednički timovi u obe kategorije će dobiti vredne nagrade. Izazovi su:

  • Razvoj kompjuterske igre - za studente koji nemaju iskustvo sa jezicima za dizajn hardvera (HDL). Trajanje: 24h, 20 - 21. Maj
  • Obrada slika i hardverska akceleracija - zahteva poznavanje bar jednog HDL-a (Verilog ili VHDL). Trajanje: 48h, 19 - 21. Maj

Na takmičenju mogu učestvovati studenti Elektronskog fakulteta u Nišu, Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Takmičenje će se održati u Beogradu (Airport City Beograd), a za studente iz Niša biće obezbeđen prevoz i smeštaj tokom takmičenja.

Više informacija o hakatonu i formu za prijavu tima možete naći na sledećem linku:

https://www.elsys-eastern.com/tech/techfpga/

SIGNALI I SISTEMI-APRILSKI ISPITNI ROK 2023

SIGNALI I SISTEMI


Rezulati pismenog dela ispita bice objavljeni u cetvrtak 30.03.2023.

Pregled radova bice u petak  31.03.2023. u 10:30h u kabinetu broj 2.

Usmeni deo ispita bice u:

petak 31.03.2023. u 11h u kabinetu broj 7.

ponedeljak 03.04.2023. u 11h u kabinetu broj 7.

 

Predmetni nastavnici

Predmetni asistent

II KOLOKVIJUM - SIGNALI I SISTEMI

SIGNALI I SISTEMI

II KOLOKVIJUM


Obavestavaju se studenti koji su polozili I Kolokvijum iz Signala i sistema da ce II Kolokvijum biti odrzan u cetvrtak 12.01.2023. godine u sali 525-526 pocev od 10h i trajace 2h.

Nastave ove nedelje nece biti jer se u terminu nastave odrzava II Kolokvijum. Popravnih kao i ponovljenih Kolokvijuma nece biti.

 

Predmetni nastavnici

Predmetni asistent

OSNOVI ELEKTRONIKE, LAB VEŽBE 2022-2023, EVIDENCIJA

Evidencija prisustva i izveštaja: 2022-2023 oe lab vezbe evidencija v5.pdf

Studenti koji nisu nadoknadili neku vežbu u terminu za nadoknadu (imaju 0 u koloni "П") mogu da se obrate predmetnom profesouru i dobiju informaciju kako će na dalje biti tretiran njihov slučaj.

Studenti koji su prisustvovali svim vežbama ali nisu podneli izveštaj na uvid (imaju 1 u koloni "П" a 0 u koloni "И") izveštaj treba da podnesu na uvid autoru vežbe do kraja semestra. Autori vežbi su:

- Vežbe 1 i 6 - prof. Marko Dimitrijević (kabinet: 321/322, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

- Vežbe 3 i 5 - doc. Srđan Đorđević (kabinet 336, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

- Vežbe 2 i 4 - doc. Dejan Mirković (kabinet: 321/322, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , napomena: kontaktirati putem MS Teams četa)

Pre dolaska u kabinet kontaktirati autora vežbe putem mejla ili MS Teams četa radi dogovora oko terimna podnošenja izveštaja.

Potkategorije

Dodatne informacije