Sistemi za upravljanje i nadzor u industriji - po starom

Predavač:

doc. dr Sandra Đošić

kabinet 1 (prizemlje)

mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Obaveštenja:

Obaveštenje 9:

Po rasporedu za ovu nedelju (11.5. - 15.5.) predviđeno je da pređete vežbe, poglavlje 7. Konacni automati.

Obaveštenje 8:

Po rasporedu za ovu nedelju (4.5. - 8.5.) predviđeno je da pređete predavanja, iz poglavlja 4. oblasti PLC, podnaslov 4.8, kao i vežbe, poglavlje 4. Logičke operacije, primeri I (zadaci: 1, 3, 5, 6, 7).

Obaveštenje 7:

Po rasporedu za ovu nedelju (27.4. - 30.4.) predviđeno je da pređete predavanja, iz poglavlja 4. oblasti PLC, podnaslove od 4.6 i 4.7.

Obaveštenje 6:

Po rasporedu za ovu nedelju (21.4. - 24.4.) predviđeno je da pređete predavanja, iz poglavlja 4. oblasti PLC, podnaslove od 4.4 do 4.5.

Obaveštenje 5:

Po rasporedu za ovu nedelju (13.4.-17.4.) predviđeno je da pređete predavanja, iz poglavlja 4. oblasti PLC, podnaslove od 4.1 do 4.3.

Obaveštenje 4:

Po rasporedu za ovu nedelju (6.4.-10.4.) predviđeno je da pređete poglavlje 3. Logičke operacije u leder jeziku, iz računskih vežbi.

U okviru tima #cetvrta-godina-2020 kreiran je kanal Sistemi za upravljanje i nadzor u industriji, koji takođe može da nam posluži za konsultacije. Mail-om se možemo dogovoriti oko termina.

Obaveštenje 3:
Ova nedelja (30.3.-3.4.) predviđena je za obradu teorijskog poglavlja 3. Industrijski sistemi. Kao što sam vam rekla i za prethodna dva poglavlja, naučite samo ono najbitnije. Recimo: nivoe industrijskog sistema i za svaki nivo po par rečenica; OSI referentni model naučite samo da navedete tih sedam nivoa, ostalo informativno pročitajte; industrijske komunikacione mreže njihove prednosti.
Dosta sam vam skratila gradivo tako da se nadam da vam neće biti previše teško.
Obaveštenje 2:
Po rasporedu za ovu nedelju (23.3.-27.3.) predviđeno je da pređete poglavlje 1 Prekidačka algebra, iz računskih vežbi. To je uglavnom obnavljanje onoga što vam je više ili manje poznato, tako da verujem neće biti teško.
Obaveštenje 1:
Poštovani studenti,
u skladu sa novonastalom situacijom od ponedeljka 23.03.2020. godine počinjemo sa nastavom na daljinu. Nastavićemo tamo gde smo stali 13.03.2020. god. i imaćemo nedeljni ritam postavljanja informacija za vas. U odeljku Obaveštenja, biće postavljeni delovi skripti vezani za teoriju, kao i zadaci vezani za računski deo ispita koji su predviđeni planom i programom za tu nedelju.Eventualna pitanja vezana za gradivo moguće je postaviti meil-om.
Nadam se da ćemo u narednom periodu uspešno i u zdravlju saradjivati.

Predavanja:

1 sistem.pdf

2 prenos podataka.pdf

3 industrijski sistemi.pdf

4 plc.pdf

Računske vežbe:

racunske vezbe.rar

Laboratorijske vežbe:

lab vezbe.rar


Dodatne informacije