Inženjer elektronike u kreativnim industrijama

Naša katedra ima uzbudljivu priču za podeliti! Pre dve nedelje, imali smo čast da predstavimo studentima prve godine naš modul Elektroniku/podmodul Multimedijalne tehnologije. Ova prilika nam omogućava da podelimo svoje znanje i strast prema elektronici i multimedijalnim tehnologijama sa budućim inženjerima. Prisutni brucoši imali su priliku da saznaju kako je biti inženjer elektronike u kreativnim industrijama.

 

U prvom terminu predstavili smo podmodul Multimedijalne tehnologije. Naši predstavnici su vam približili svet zvuka, slike, gaming-a i interaktivnih medija. Multimedijalne tehnologije obuhvataju širok spektar tema, uključujući audio i video obradu, kompresiju podataka, grafički dizajn, i još mnogo toga. Bilo je lepo videti entuzijazam i znatiželju studenata koji su se pridružili ovoj prezentaciji. Gost predavač bio je bivši student Multimedijalnih tehnologija, Srđan Miljković, danas zaposlen u kompaniji Peaksel . Srđan je studentima govorio o svom iskustvu tokom i nakon studija.

 

Ali to je samo početak! Sledeći termin donosi vam priliku da saznate više o našem drugom podmodulu. Upoznaćemo vas sa elektronskim kolima i embedded sistemima. Ovaj podmodul istražuje svet hardverskog dizajna, mikrokontrolera i ugrađenih sistema. Svesni smo koliko su ovi aspekti elektronike ključni u današnjem tehnološkom svetu, i jedva čekamo da podelimo svoje znanje sa vama.

 

Naglasili bismo da naš modul ima dva podmodula: „Elektronska kola i embedded sistemi“ i „Multimedijalne tehnologije.“ To znači da imate priliku da istražujete i usavršavate se u oblastima koje najbolje odgovaraju vašim interesovanjima.

 

Uskoro sledi termin u kojem ćemo predstaviti „Elektronska kola i embedded sisteme,“ i već sada se radujemo vašem prisustvu. Ovaj podmodul istražuje sve, od osnova elektronike i digitalnih kola do razvoja ugrađenih sistema koji pokreću naš svakodnevni svet. Očekujte zanimljivu prezentaciju i priliku da postavljate pitanja.

 

Naš tim je strastven i posvećen vašem uspehu. Radujemo se da upoznamo sve zainteresovane studente u sledećem terminu i da podelimo sa vama svet elektronike i multimedijalnih tehnologija. Sledite naš sajt i društvene mreže kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama i budućim događajima. Zajedno gradimo budućnost elektronike i multimedijalnih tehnologija!