Katedra za elektroniku osvaja dve nagrade na IEEESTEC konferenciji za studentske projekte

Četvrtak, 23. novembar 2023. godine, tradicionalni dan za IEEESTEC konferenciju studentskih projekata, nije prošao neprimećeno, posebno ne za Katedru za elektroniku Elektronskog fakulteta u Nišu. Tokom 16. po redu konferencije, naši vredni studenti istakli su se svojim izvanrednim radovima i osvojili ne samo jednu, već dve prestižne nagrade.

U kategoriji „Najbolji rad IEEESTEC konferencije – na osnovu ocena recenzenata“, naši studenti su osvojili treće mesto za rad pod nazivom „Realizacija jednostavnogoptičkog skenera“. Tim čiji su članovi Ana Cvetanović, Jana Milošević, Natalija Deljanin, Marko Đorđević i Milan Stojanović je odneo ovu značajnu nagradu kući.

Ali to nije bio jedini uspeh koji je Katedra za elektroniku postigla tog dana. U kategoriji „Radovi sa najboljom praktičnom realizacijom IEEESTEC konferencije“, naš student Milutin Dinić istakao se svojim radom na temu „Realizaciji 3D skenera korišćenjem Raspberry Pi 4 platforme“. Njegov trud i znanje doneli su mu prvo mesto, zasluženo pokazujući visok nivo tehnološkog znanja i veštine koje se stiču na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Na kraju, naša radost je bila neizmerna dok su se završavali poslednji trenuci ovogodišnje IEEESTEC konferencije. Ponosno smo gledali naše talentovane studente kako osvajaju zaslužene nagrade. Njihov rad i trud su bili primer vrhunske stručnosti i posvećenosti, ističući se među brojnim projektima na konferenciji. Njihovi uspesi su nas motivisali i inspirisali, jer smo svedoci izvanrednih dostignuća koje su postigli. Ove nagrade su dokaz njihovog napornog rada i svakako su izvor ponosa za celokupnu zajednicu Elektronskog fakulteta.