Predavanje “Inženjer elektronike u kreativnim industrijama”, Mašinsko-elektrotehnička škola Paraćin

Predavanje “Inženjer elektronike u kreativnim industrijama”

U Mašinsko elektrotehničkoj školi u Paraćinu, za učenike su organizovana dva predavanja. Predavači su ovom prilikom bili redovni profesor doktor Miona Andrejević Stošović, šef katedre za elektroniku Elektronskog fakulteta u Nišu, doktor Nikola Stojanović – asistent i docent na katedri za eletroniku Igor Jovanović. Učenicima je predavanje o temi “Inženjer elektronike u kreativnim industrijama” održao Nikola Stojanović koji je svojom prezentacijom upoznao mašince sa zanimljivim temama i znanjima koje mogu steći nakon fakultetskog školovanja na smeru za Multimedijalne tehnologije.

May be an image of 4 people and people studying

Ovom prilikom učenici su mogli da vide radove studenata Elektronskog fakulteta iz Niša, a Nikola Stojanović je istakao zanimljiv projekat koji realizuju u saradnji sa Ministarstvom kulture.

Tema za drugu grupu učenika mašinske škole bila je “Primena termovizijske kamere” i tim povodom obratio im se Igor Jovanović, docent na katedri za elektorniku koji radi u laboratoriji za termoviziju.

Direktor Mašinsko elektrotehničke škole Igor Jevtić istakao je dobru saradnju sa Elektronskim fakultetom jer kako kaže, najveći broj učenika iz ove škole se kasnije opredeljuje da svoje obrazovanje nastavi upravo na Elektronskom fakultetu u Nišu.